duminică, 18 martie 2012

O poştă maritimă rusească interesantă

Iată o piesă care, după frecvenţa de apariţie, este destul de rară. Este vorba de o poştă maritimă rusească, despre care literatura românească nu spune prea multe lucruri.


Este vorba de o carte poştală ilustratp (cel mai probabil, presupun deoarece vânzătorul nu a prezentat şi "faţa" piesei), care a fost expediată din Odesa, cu destinaţia Bucureşti. Corespondenţa a plecat cu o cursă Odesa - Batum (cele două ştampile monocerc din colţul drept superior), în aprilie 1905. Probabil că vaporul rusesc a avut o oprire într-unul din porturile din sudul Basarabiei, unde a fost obliterată cu ştampila cu vulturul bicefal vizibilă în colţul stâng. Necunoscând rutele vapoarelor ruseşti, n-aş putea preciza unde s-a petrecut acest lucru.
Cert este că ilustrata a ajuns în Bucureşti pe 29 aprilie (ştampila BUCURESCI CURSA 2), fiind dusă la destinatar de factorul care a aplicat ştampila tip "goarnă" cu numărul 38.
Din păcate, calitatea imaginii postate de vânzător este de o calitate destul de proastă (păcat de piesă, poate cu o imagine mai bună ar fi avut mai mulţi amatori - e un lucru deseori neluat în seamă de posesorii de piese). Totuşi, în ciuda acestui lucru, ilustrata a fost vândută cu 212 dolari, după 12 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu