marți, 2 august 2011

Ultima oră: peste 1.000 de salariaţi ai Poştei Române protestează în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Peste 1.000 de salariaţi ai Poştei Române, membri ai Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC), protestează în Piaţa Constituţiei împotriva măsurilor anunţate în ultima perioadă de conducerea companiei Poşta Română referitoare la disponibilizarea personalului şi la reducerea veniturilor salariaţilor cu peste 10 procente.

Organizaţia sindicală a anunţat că aşteaptă peste 2.000 de salariaţi ai Poştei Române, membri ai consiliilor sindicale din sindicatele afiliate la FSPC, la protestul organizat marţi în faţa sediului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit sindicaliştilor, declanşarea acţiunilor de protest are la bază o serie de nemulţumiri, printre care situaţia actuală şi viitoare a locurilor de muncă, încălcarea de către managementul CNPR a prevederilor din contractul colectiv de muncă valabil la nivel de unitate, precum şi ultimele decizii luate de către managementul Companiei prin care se reduc veniturile salariaţilor cu peste 10% şi concedierile anunţate.

Sursa: Agerpres.

15 comentarii:

  1. Eu sunt de acord sa li se mai dea inca 50% daca si dansii isi revizuiesc putin comportamentul fata de clienti :D
    Mai ales functionarii care se ocupa de coletele postale :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hapi2233: Uite, mă cam "mânca" să scriu asta. Acum vreo săptămânăm m-am întâlnit cu un amic care are corespondenţă mai bogată cu străinătatea. Mai să-mi dea două palme (ştiind că mai scriu pe blog şi despre poştă), când a venit vorba de trimiteri de-ale lui, care ori i-au fost sustrase, ori nu i-au fost livrate. Şi treaba asta se întâmplă multor colecţionari. Calitatea serviciului asigurat de poşta asta neaoşă aproape că pute, de-a binelea! Bani şi foloase vor, dar să-şi facă treaba nu vor!
    Pun pariu că vor mai fi comentarii pe tema asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai zic? Tu stii c-am zis zilele trecute la mine...
    In rest, e o companie de stat fa-li-men-ta-ra, in care se pompeaza o multime de bani din buzunarele noastre, spre buzunarele portocalii. Cam atat, ca ma ia greata...

    RăspundețiȘtergere
  4. teonegura: Păi ştiu, cum să nu ştiu, iar opinia ta o împart pe deplin.
    Dar e mare păcat, pentru că ÎN TOATĂ ISTORIA EI NU S-A MAI ÎNTÂMPLAT ASTA, până acum trei ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Omenia nu are culoare
    Suntem o tara pe "preponderent ortodocsi" dar inca ne furam singuri coletele, caciulile, portmoneele. Si asta nu are legatura cu politica ci cu bunul simt, formarea profesionala, respectul fata de semeni.........

    RăspundețiȘtergere
  6. hapi2233: Pe mine nu mă interesează dacă sunt creştini, musulmani, budişti sau atei, ci cum îşi fac atribuţiile de serviciu. Nimeni nu îi împiedică să-şi caute un loc mai bun, mai bine plătit, mai cu puţine sarcini,... mai frumos, mai deştept şi mai devreme acasă... Dar, pe bune, sunt şi mulţi puturoşi pe-acolo!...

    RăspundețiȘtergere
  7. hapi2233: Nici nu mă aşteptam să nu fii de acord.

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) normaaal
    Auzi....cat ia un angajat al Postei ? In Bucuresti sau Cluj salariile sunt aceleasi? (sper ca nu e stupida intrebarea, nu locuiesc in tara si stiu mai bine cum merge sistemul privat decat cel de "stat" )

    RăspundețiȘtergere
  9. Sugestie: scoate-ti daca se poate sistemul asta de verificare cu literele. Astazi m-au pus sa tastez de trei ori.......Zic si eu - poate ca unii n-au rabdare si nu mai posteaza

    RăspundețiȘtergere
  10. hapi2233: În mod normal, salariile pentru funcţii similare ar trebui să fie egale şi în Bucureşti, şi în Cluj, şi în orice altă localitate, deoarece salariul se acordă la poştaşi pe baza unor clase, stabilite la nivel naţional prin contractul colectiv de muncă (o rămăşiţă de pe vremuri, eu aş fi scos demult aşa ceva din legislaţie).
    Locuitul în ţară sau în altă ţară... (? joc de cuvinte?) nu prea are importanţă la exprimarea unei opinii.

    Sistemul de verificare nu este setat de mine, ci automat de Google. Ar trebui să apară numai prima oară când faci un comentariu, apoi dispare singur, în situaţia în care îţi setezi browserul să accepte cookies (în Firefox mergi la Tools>Options>Privacy, iar aici alege ca Firefox să îşi amintească istoricul navigării).
    Sau mai este o variantă, crează-ţi un cont pe Blogger, e gratuit şi atunci nu vei mai avea nicio problemă cu niciun blog găzduit pe Blogger).

    RăspundețiȘtergere
  11. Are legatura locuitul in tara pentru ca daca as munci si as locui in Ro se presupune ca ar trebui sa stiu cum e cu grilele de salarizare in sistem, nu ? :)

    Sistemul de verificare apare de fiecare data cand pun comentarii la tine. Si ziceam sa il scoti pentru ca pe blogspot altii l-au scos......
    Era doar o sugestie, cu doua secunde in plus tot acolo sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  12. hapi2233: Acum cred că nu mai apare sistemul de verificare.

    Legat de ţara în care locuieşti: majoritatea celor din RO habar n-au şucrul acesta, pentru că apare într-un document intern, al poştei, nedat publicităţii. Întâmplarea a făcut să pun mâna pe o boşură cu conţinutul contractului colectiv de muncă şi de acolo ştiu.
    Contractele colective de muncă (acolo unde au fost încheiate) diferă de la o instituţie la alta, nu sunt două la fel.

    RăspundețiȘtergere
  13. aha...
    Deci nu e musai ca postasul sa sune intotdeauna de doua ori........depinde unde se afla si cat de motivat e :D

    RăspundețiȘtergere
  14. hapi2233: Ei, viaţa bate filmul, din păcate...

    RăspundețiȘtergere