miercuri, 4 mai 2011

Poşta publică pe issuu.com

Un cunoscut m-a făcut recent atent la proaspăta apariţie a câtorva publicaţii ale Poştei Române pe portalul de publishing online http://issuu.com/postaromana.

Profilul creat este de dată recentă (luna februarie a acestui an). Puteţi accesa aici câteva raporte anuale ale Poştei, dar şi două periodice realizate de poştaşi: revista "Poştaşul", respectiv revista "Poştalionul de Braşov". Primul titlu îmi era cunoscut, acum câţiva ani unul dintre filateliştii cunoscuţi publicând aici câteva articole interesante (este vorba de dl. Mircea Pătrăşcoiu). Numai că o ştiam sub forma unui ziar. Văd acum că formatul s-a modificat. Şi revista braşovenilor mi s-a părut frumuşică. Bineînţeles, să nu vă aşteptaţi să găsiţi în aceste reviste studii de specialitate, dar au şi câteva pagini rezervate pentru filatelie.

Nu ştiu cărui compartiment din conducerea Poştei se datorează iniţiativa publicării online a periodicelor, dar consider că este un lucru bun. Mai ales că este o modalitate de promovare a activităţilor desfăşurate de către poştaşi şi de care publicul ştie în general puţine lucruri. Mai degrabă se răspândesc menţionările negative de prin presa centrală şi locală. Numai că Poşta nu înseamnă câţiva ţugulani aflaţi în centrul atenţiei mess-media. Poşta are zeci de mii de salariaţi oneşti, care îşi iubesc munca şi nu le este ruşine să o spună.

Vă felicit, poştaşilor!

5 comentarii:

  1. Oare se pot gasi in aceste pubicatii si articole despre modul deficitar de manipulare al scrisorilor, mototolirea, desfacerea sau distrugerea lor, despre micile maini indemanatice care desfac si fura continutul, despre angajatii care nu stiu ce inseamna Po. Box. si retrimit scrisorea expeditorului cu mentiunea adresa incorecta, despre scrisorile recomandate furate de transportatorii postei ????? Reclamam la o institutie surda si oarba?

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte off topic comentariul anonimului. big up! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim, 5 octombrie 2011: Fiecăruia îi pasă cel mai mult de problemele proprii. Am spus ce am avut de spus în conţinutul articolului.

    RăspundețiȘtergere
  4. In numele biroului de Relaţii Publice din cadrul Poştei Române, iţi mulţumim pentru vorbele frumoase şi pozitive din articoul de mai sus. Dorim să continuăm promovarea imaginii Poştei prin intermediul programelor de tip Social Media, astfel să ne reamintim de valorile fundamentale ale Poştei şi umeroasele servicii publice pe care le oferă oamenilor de pretutindeni contribuind serios la dezoltarea economică a ţărilor, şi să citez din mesajul Preş. UPU Eduoard Dayan "Poştaşii continuă să asigure o legătură de comunicare vitală pentru locuitorii, întreprinderile şi afacerile din toată lumea, atât în viaţa de zi cu zi, dar şi în caz de dezastre naturale." Vă doresc o zi cat mai frumoasă si doresc sa urez La Mulţi Ani Poştasilor de Ziua Mondială a lor care va fi sărbătorită pe 9 Oct :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan Moldovan: Şi eu vă mulţumesc. A fost o perioadă în care am colaborat foarte bine cu acest compartiment (arătaţi-le sigla Quark-ului celor care lucrează la "Poştaşul", poate îi pică cuiva fisa).
    Ştiu de sărbătoarea de pe 9 octombrie, o voi marca printr-un articol atât pe blog, cât şi pe pagina mea de Facebook.
    Datorită profilului blogului, încerc mereu să popularizez orice manifestare organizată de CNPR, în măsura în care există un comunicat oficial din partea companiei.
    Atunci când consideraţi că se impune, îmi puteţi trimite, fără rezerve, orice comunicare de acest gen. Eu vă asigur de bunele mele intenţii.
    Vă doresc tuturor realizări cât mai frumoase şi să aveţi parte numai de cuvinte de laudă atât din partea clienţilor, cât şi din partea colaboratorilor şi partenerilor!

    RăspundețiȘtergere