vineri, 29 aprilie 2011

Cum se fură banii într-o bancă

Nu, nu este vorba de un hoţ care "operează" în clădirea unei bănci, ci chiar de angajaţi ai băncii respective. Câteva modalităţi sunt arătate de Dan Popa.

Aşa că n-ar fi rău să vă verificaţi mai des conturile pe care le aveţi, că nu se ştie niciodată... Şi cred că treaba nu este valabilă numai pentru băncile care operează în România (am avut eu o experienţă...).

4 comentarii:

  1. Tehnica 3 :Vine un cetatean la ghiseu si face o cerere sa retraga niste bani. Tu ai altele pe cap, asa ca il rezolvi rapid pe client. La sfarsitul zilei ti se atrage atentia ca ai dat banii unuia care nu avea nicio treaba cu contul din care l-ai servit. Prinde orbul, scoate-i banii. Cam 100.000 de lei.
    Hm, ma indoiesc profund. Au existat cazuri?
    In Romania ca sa depui niste bani intr-un cont pe firma, stai cate 10 minute. Ca sa faci un transfer afara stai o ora. Nu exagerez, am cam facut toate tranzactiile si am fost (pentru firma la care lucrez) clienta tuturor bancilor
    Am ramas la BCR , nu pentru ca sunt straluciti ci pentru ca am o prietena care ma ajuta (adica se comporta decent si normal cu toti clientii, ba chair le completeaza formularele tembele atunci cand ei nu reusesc)
    Am experiente neplacute cu bancile , cu toate ca n-am nici un credit la ei si nicio datorie. Am lucrat si lucrez aici intr-o tara europeana decenta -iar lucrurile la banca merg lin si fiecare are un cod, un numar pentru orice tranzactie. Nu completezi hartii si nu stai 0 ora ca sa scoti niste bani amarati (sau ma rog, neamarati.........), nu te simti umilit, obosit, ignorat
    Scuze, m-am pornit.......e cazul sa ma si opresc

    RăspundețiȘtergere
  2. hapi2233: Ai dreptate, dar pentru ceea ce se întâmplă acolo. Eu îi urmăresc de mai mult timp blogul lui Dan, cazurile sunt absolut reale şi documentate, dar sunt din biata Românică, unde... într-adevăr este ţara tuturor posibilităţilor, nu ca la americani, săracii de ei... :)
    Eu personal am avut înainte de 2000 nişte experienţe absolut oribile cu mai multe dintre băncile de aici.
    În principiu, ori de câte ori pot, ocolesc orice contact cu oricare dintre bănci, vorba ta - dacă nu cunoşti pe cineva acolo, eşti tratat aproape ca ultimul jeg (culmea este că majoritatea celor de la ghişee sunt tipi/tipe cu o educaţie şi o pregătire îndoielnice - citeşte-l pe Dan şi ai să te convingi...).

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inceput sa il citesc , e interesant , merci de pont

    RăspundețiȘtergere
  4. happi2233: Plăcerea este de partea mea!

    RăspundețiȘtergere