marți, 5 aprilie 2011

Când nu vezi bârna din propriul ochi...

Cred că nu este un secret pentru o parte dintre cititori că întreţinem comunicarea şi pe mail, pentru rezolvarea unor probleme mai concrete de care se loveşte fiecare. Ei bine, o întrebare a unui coleg de-al nostru, pusă cu două zile în urmă, m-a pus într-o mare încurcătură. I-am promis că-i trimit o imagine, pe care - iată - nu mai sunt în stare să o găsesc.

Vina îmi aparţine în totalitate, din cauza prostului meu obicei: de vreo trei ani de zile am tot salvat imagini din licitaţiile de pe eBay, dar nu m-am învrednicit să le mai şi organizez pe perioade şi/sau emisiuni. Şi s-au tot adunat, până când au ajuns spre vreo zece mii de fişiere!

Tocmai din această cauză trebuie să recunosc că am greşit şi faţă de un alt coleg de-al nostru, pe care îl bat la cap de vreo doi ani de zile să-şi organizeze sursele, colecţia şi bazele de date, ca să ne apucăm (în sfârşit) să continuăm ce începusem acum vreo cinci ani: catalogul românesc specializat. Bine că l-am bătut la cap pe săracul om, că eu n-am fost în stare să fac ce-i ceream lui!

Despre ce ştampilă era vorba mai sus?


După 1905, la oficiul Bucureşti nr. 1 (Poşta Centrală) s-a utilizat un model de ştampilă ca cel din imagine: probabil confecţionată din cauciuc şi, tot probabil, la bază fiind o ştampilă administrativă, dar care s-a utilizat şi poştal, ca ştampilă obliterantă. Se cunoaşte cel mai adesea pe mărci "Spic de grâu".
A avut două variante: BUCUREŞTI sus şi POŞTA CENTRALĂ jos, sau invers.

Mai are cineva specimene din această ştampilă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu