joi, 10 martie 2011

Desfiinţarea Romfilateliei este cerută de ani de zile (2)

Prima parte a articolului o puteţi găsi aici.

În cursul anului 2006,sătulă de problemele generate de incompetenţa celor de la Romfilatelia, conducerea Federaţiei Filatelice Române a înaintat un memoriu premierului Călin Popescu-Tăriceanu, prin care solicita demararea procedurilor pentru desfiinţarea acesteia.



Memoriul a rămas fără niciun efect, iar Romfilatelia a şi-a continuat activitatea nestingherită, până acum, când Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a elaborat (în sfârşit) proiectul hotărîrii de guvern, pe care îl puteţi găsi aici, dacă nu l-aţi citit încă.

Reacţia Romfilateliei a fost imediată, dovedind existenţa relaţiilor la nivele înalte, cultivate ani de zile. Ca document, singurul care a putut fi găsit pe inernet este un aşa-zis comunicat de presă, disponibil pe site-ul HotNews. Vă pun la dispoziţie direct comunicatul:


Proiectul de desfiinţare prin absorbţie al Romfilateliei s-a aflat în dezbatere publică pentru o perioadă, persoanele interesate putând trimite pe adresa ministerului opiniile şi părerile personale. Iată părerile unor cluburi şi asociaţii filatelice din ţară:

Bacău:

Bistriţa:

Braşov:

Bucureşti:

Caraş-Severin:

Suceava (clubul Luca Arbure):

Suceava (clubul Temerarii):

Vâlcea:

Ultimul document este semnat de Emilian Frâncu în dublă calitate: atât ca preşedinte al Asociaţiei Filatelice Vâlcea, cât şi în calitatea de senator. Domnia sa este autorul a două interpelări adresate guvernului, care au avut ca obiect tocmai activitatea Romfilateliei.

UPDATE 15 martie 2011

Am observat astăzi o creştere subită a interesului unor cititori pentru pagina a 7-a din memoriul FFR. Sper că numai curiozitatea stă la bază!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu