luni, 7 martie 2011

"Bătaie" pe trei piese

Săptămâna care a trecut a fost relativ săracă în piese mai deosebite pe eBay. Cu toate acestea, trei piese mi-au atras atenţia.


1893, carte poştală închisă de 5 Bani negru, cu o francatură suplimentară realizată din 14 mărci Cifra în 4 colţuri de 1½ Bani (francatură de 26 Bani în loc de 25 - tariful pentru o corespondenţă simplă externă), expediată de la Bârlad în San Marino (Italia), de un colecţionar român (Henry Abeles, care şi-a aplicat ştampila personală pe verso). Piesa a fost achiziţionată cu 255 dolari SUA, în urma celor 4 biduri aplicate.


1909, o altă francatură interesantă: un ştraif vertical de 7 benzi de ziare de 1 Ban negru "Spic", cu o francatură suplimentară de 8 Bani (5+3 Bani "tipografiate", expediată în enclava Königsberg şi plimbată apoi, destinatarul nefiind găsit. Piesa a fost achiziţionată pentru 620 dolari SUA în urma a 16 biduri acordate. Un mic record pentru corespondenţa acestei perioade.


1919, carte poştală expediată în Elveţia, purtând o amprentă clară, cu tuş negru-violet, a "celebrei" ştampile "Escorte Commerciale Suisse" (despre care s-a scris în literatura românească). După 5 biduri, piesa a fost achiziţionată cu 275 dolari SUA.

Puteţi face click pe orice imagine pentru a o vizualiza la dimensiune mai mare.

Vă doresc "vânătoare" plăcută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu