Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 1 februarie 2017

A fost publicat Raportul Curţii de Conturi pe anul 2015

Începând de ieri, pe site-ul instituţiei a devenit disponibil pentru descărcare Raportul anual pe anul 2015. Documentul în format PDF poate fi descărcat de aici.

Pentru cititorii care nu dispun de timp sau nu doresc să descarce întregul raport, paginile referitoare la instituţiile care au legătură cu timbrele şi filatelia se pot viziona mai jos (click pentru mărire).


7 comentarii:

  1. Salut. Am si eu o serie de intrebari. Acuma lumea nu prea mai foloseste timbre si nu mai trimite scrisori prea des. Mai au valoare timbrele romanesti din ultimii ani? Am inteles ca occidentalii le cumpara pentru ca sunt scoase in tiraj limitat. Dar Romfilatelia care acuma se ocupa de timbre este o entitate privata care nu mai are legatura cu Posta Romana. In acest caz timbrele scoase de aceasta entitate mai au ceva valoare sau sunt o mare pacaleala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut.
      Pe partea dreaptă, sus, există un link către o broşură gratuită intitulată "Care este preţul mărcilor poştale". O poţi descărca şi citi, vei găsi acolo răspunsuri la multe întrebări.

      Ștergere
    2. Multumesc mult. Am descarcat documentul si l-am citit. Pacat ca tot ce scrie acolo e adevarat. Eu sunt amator in filatelie dar cunosc pensionari filatelisti din orasul meu care au o multime de timbre si am ramas surprins cat de joase sunt preturile la timbrele si colitele romanesti din anii 1960s, 1970s si 1980s in comparatie cu cataloagele. Daca toate lumea are atat de multe, indiferent ce scrie in catalog, e logic, din pacate, ca pretul va fi foarte mic. Am vazut de la o vreme, chiar si in Romania, ca ies din cand in cand timbre si colite suflate cu aur sau argint. Ce parere aveti despre acest tip de filatelie? Este o incercare de marketing pentru a creste valoarea timbrelor mai repede?

      Ștergere
    3. Atâta timp cât oferta va depăşi cererea, nu există vreo speranţă de creştere a preţurilor pentru timbrele şi coliţele din anii '60-'80. Este urmarea firească a punerii pe piaţă a unor produse speculative, rupte de necesităţile poştale.

      Ștergere
    4. Din pacate asa e. Acuma inteleg de ce un pensionar care il cunosc, era suparat, pt ca a incercat printr-o ruda sa-si vanda colectia anii 1960s ai 1980s in Germania si germanii iau evaluato la un pret cu foarte mult sub asteptarile lui. Chiar piesele lui de rezistenta (colite nedantelate din anii 1970s in tiraj limitat)evaluate in Michel cu 100-300 euro de abia scoteau 10-20 euro. Asa cum ati precizat si dvs filatelia nu e o stiinta exacta, e mai complexa.

      Ștergere
  2. Multumesc pentru informare si link. Am lecturat Raportul Public, etc si, nimic nou sub soare! Mai bine subalternii lui Vacaroiu s-ar intreba de unde au facut stocuri unii dealeri europeni ce vand pe eBay 2006-2016 sub 50% din nominal, cand tu le cumperi de la posta- daca le gasesti, sau de la magazinul filatelic la 100% nominal. In rest tot raportul este o vrajeala apocaliptica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În ceea ce priveşte problemele semnalate la Romfilatelia raportul nu este deloc o "vrăjeală". Dimpotrivă, ar cam fi pentru prima oară când într-un document oficial se spun lucrurilor pe nume.
      Poate că mai edificator este celălalt raport, tot al Curţii de conturi:

      http://romanianstampnews.blogspot.ro/2016/12/iresponsabilii-sunt-pe-cale-sa-distruga.html

      Ștergere