Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 31 ianuarie 2017

Varietate la o carte poştală cu marcă fixă Ferdinand

Am văzut cartea poştală ceva mai devreme, pe un portal de licitaţii online. Ca piesă de istorie poştală nu cred că ar prezenta vreun interes pentru cineva. Click pe imagine pentru mărire.


Varietatea care mi-a sărit în ochi (şi pe care m-am gândit să o semnalez pentru colecţionarii îndrăgostiţi de întregurile poştale) se poate vedea la poziţia mărcii fixe relativ la titlu şi la liniatura adresei.


După cum se poate vedea în imaginea mărită, marca fixă este uşor înclinată spre stânga (detaliul l-am aşezat cu liniatura în poziţie perfect orizontală).

Cauza apariţiei acestei variaţii de poziţie este poziţionarea defectuoasă a clişeului mărcii fixe (la aceste cărţi poştale se utilizau clişee de zinc separate pentru elementele ei, de aceea fiind posibile şi alte variaţii de poziţii, inclusiv variaţii ale distanţelor dintre elemente).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu