Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 29 aprilie 2016

Ce se întâmplă cu cel care îmi citeşte articolele de pe blog şi are impresia că tot ce zboară se mănâncă

"Pieptănând" ofertele de pe eBay, ca de obicei, am dat peste o ofertă care, după ce am văzut-o, m-a făcut să trag o repriză de râs.

Care este problema? Mă bucur că articolele îmi sunt citite, dar nu mă mai bucur atunci când ele sunt interpretate eronat de nepricepuţi care se aruncă  la un bijniţ ridicol.

Mai la obiect, acum câteva zile am scris despre presepararea mărcilor de la biroul Iaşi în perioada 1870-1871. Un negustor din Spania a "prins-o" din zbor şi s-a şi gândit că face o afacere bună, crezând că această preseparare - gata! - este o raritate la fel de mare ca persajele clasicelor franceze sau ca cea executată la Tokay (Ungaria) pe timpul circulaţiei primei emisiuni austriece.


Aşa se păcălesc unii singuri, crezând că l-au prins pe Dumnezeu de un picior. Numai că situaţia etse una ridicolă:

- dacă marca nu este măcar pe un fragment, ea poate fi bănuită de manipulare;
- interesul ar putea apărea la unii colecţionari specializaţi interesaţi, dar nu pentru rupturi de categoria a IV-a precum cea oferită de negustorul spaniol.

Îmi pare rău de apariţia acestei situaţii, dar şi de faptul că informaţia pe care v-am oferit-o este degradată de astfel de negustori.

4 comentarii:

  1. Comentariul nu e la obiect, dar poate interesează totuşi pe cineva blogurile comentatorului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mai avea cineva dubii, acestea s-au risipit. E oficial :) Sunteti formator de opinie.

    RăspundețiȘtergere