Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 1 februarie 2016

Un vânzător din Germania (care foloseşte mai multe ID-uri pe eBay) a umplut internetul de făcături

Nu este prima dată când semnalez făcăturile vândute de acest utilizator de pe eBay, am început încă din 2011 (când individul utiliza alt cont de utilizator).
Actualul cont utilizat de individ este a-scavokl, iar locaţia pieselor precizată în listinguri este - ca de obicei, în ultimii cinci ani - Eppelheim, Germania. Mai jos veţi putea o serie de capturi de ecran făcute la multe oferte care sugerează o legătură cu România, deşi absolut toate supratiparele (sau aşa-zisele supratipare) vândute de acest individ nu au existat niciodată. De altfel, probabil pentru a nu intra în conflict cu legea germană, vânzătorul însăilează sub descrierea fiecărei oferte o poveste cum că "supratiparele" sale sunt de fapt copii, că nu oferă certificat sau vreo altă garanţie şi că piesele vândute nu se pot înapoia.

Individul nu are o preferinţă deosebită pentru România. Cine a avut curiozitatea să-i urmărească activitatea timp de câteva luni a putut remarca faptul că în ofertele individului figurează tot felul de "locale", "private" şi "necatalogate" din toate ţările vecine astăzi cu Ungaria (Polonia, Cehia, fosta Yugoslavie).

Pentru un colecţionar avizat, făcăturile individului nu constituie vreo problemă. Problema apare la colecţionarii neavizaţi, care ajung să înghită relativ des găluşca oferită de individ.

Ar mai putea apărea o problemă legată de respectarea adevărului istoric. Individul nu se sfieşte deloc să pună "supratipare" pe mărci maghiare care nu au ajuns niciodată în România, deoarece poşta maghiară le-a pus în circulaţie după ce administraţia fusese preluată de români după Primul Război Mondial şi nu mai aveau cum ajunge pe teritoriul României. Personal nu ştiu dacă o face doar din prostie (şi lipsă de informare), ori această activitate este una gândită dinainte, premeditată, cu scopul de a facilita persoanelor neinformate crearea unei imagini false, deformate şi diferite faţă de adevărul istoric.

Mai jos puteţi vedea minunile oferite la vânzare. Puteţi face click pe imagini pentru mărirea acestora.



2 comentarii:

  1. Ceea ce arată că nu numai românul e hoț :P

    Măi, adevărul e că și aici când cumpăr diverse de pe Amazon mă mai risc la parfumuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La timbrele de pe eBay, nemţii şi olandezii sunt ceva de speriat!
      La parfumuri nu mă miră, acolo a fost întotdeauna raiul falsificatorilor.

      Ștergere