Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 11 decembrie 2015

Un "supratipar" fantomă

Zilele trecute s-a vândut pe un portal online o piesă din categoria "fantezie" ("bogus", cum le spun englezii), ceva care oficial nu a existat niciodată.


Este acest bloc, pe care cineva, jucându-se cu o gumă probabil, a încercat să dea senzaţia de asemănare cu supratiparul "25 BANI" aplicat în 1918 pe valoarea de 1 ban, tot Carol I Tipografiate.
Nu are importanţă cine a vândut şi nici cine a cumpărat blocul, şi nici unde s-a vândut el. Pentru minunea asta au concurat trei persoane (nu ştiu dacă vreuna nu e "duplicată" şi folosită pentru a ridica preţul - e o chestie aproape uzuală la unii "comercianţi"). În orice caz, dacă este cineva care a luat "supratiparul" de bun, atunci are o problemă. După cum spunea un prieten, trebuie să pună mâna pe carte (şi să o mai şi deschidă din când în când).
O spun şi în clar, că poate cineva nu pricepe gluma de mai sus: aşa ceva nu a existat niciodată oficial, este o făcătură.
Vă sfătuiesc să nu vă jucaţi cu aşa ceva, pentru că nu se ştie cum ajungeţi să daţi cu subsemnatul cine ştie pe unde.

2 comentarii: