Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 14 octombrie 2015

Circulaţie interesantă

Într-o licitaţie din Germania am dat peste un plic cu o circulaţie interesantă şi cu ştampile porto pe care nu le-am mai văzut până acum pe o corespondenţă plecată din România acelor ani (click pentru mărire).


Potrivit descrierii casei de licitaţii, plicul ar fi fost scris la Odesa în decembrie 1905, dar din cauza unei greve a funcţionarilor poştei imperiale el nu a putut fi expediat. El ar fi fost transportat prin mijloace private la Bucureşti, de unde a fost ulterior expediat spre destinaţie - la Londra.

Este prima corespondenţă de acest gen pe care o văd.

Pe faţa plicului (din păcate nu dispunem şi de cealaltă parte a acestuia) se regăsesc (în afara celor două ştampile cu cerc dublu BUCURESTI - GARA DE NORD) şi două ştampile porto. Una (cea din dreapta) poate fi franţuzească (25 centime), iar cealaltă este aproape sigur (după monedă) aplicată în Anglia ("5d").

Aştept cu interes terminarea licitaţiei pentru a vedea rezultatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu