Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 18 iunie 2015

O nouă ştampilă de zi şi de serviciu

Într-un articol mai vechi prezentam o ştampilă pe care eu am denumit-o şi de zi, şi de serviciu. Recent am mai dat peste o astfel de ştampilă, dar mult mai târzie.


Ştampila este aplicată pe o carte poştală cu marcă fixă de 40 lei (Mihai), purtând şi o francatură formată din patru culori, expediată în Austria. Anul din ştampile nu este lizibil, dar cartea poştală poate fi datată după mesajul de pe verso.


Deşi cele trei amprente de pe faţă sunt destul de slab aplicate, se poate distinge totuşi legenda: BUCUREŞTI - DUPĂ PLECAREA CURSEI.
Nu îmi aduc aminte dacă ştampila a fost semnalată până acum în literatură, dar menţionarea ei vine în sprijinul ideii că şi corespondenţele mai târzii pot constitui subiectul unor studii frumoase.

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. 1 IUN 94(6) se vede în ştampile (1946 dedus după data expeditorului menţionată pe verso, chiar în colţul stâng superior).

      Ștergere