Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 20 iunie 2015

Două Capete de bour de 54 parale

Prima piesă a fost prezentată şi vândută de către casa americană de licitaţii Cerrystone în luna martie a acestui an. Descrierea mărcii a fost următoarea:


"ROMANIA 1858 54 parale blue on green, horizontally laid paper, large margins all around, blue green Dorohoi double circle postmark, excellent color, with small paper split at upper right, also small spot at lower left, both well outside design, signed Mertens etc., with 1998 Heimbüchler cert. ("otherwise very attractive stamp in finest and perfect condition, no repair, rare postmark")".
Marca a fost vândută cu 4.500 dolari SUA.

A doua piesă a făcut parte din oferta licitaţiei desfăşurate cam în acelaşi timp pe partea cealaltă a globului, în Australia, de către firma Status International.


Descrierea mărcii este clar prezentată în certificatul care a însoţit-o.


Piesa a fost vândută cu 1.800 dolari australieni. Este sesizabilă diferenţa de preţ destul de însemnată, cauzată de nivelul diferit de calitate al celor două piese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu