Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 1 mai 2015

Atenţie la făcături!

Tot răsfoind ofertele prezentate pe portalurile online mai dau peste câte o "chiflă" fabricată întru fraierirea colecţionarilor fără prea multe cunoştinţe şi mai slabi de înger. Vă dau două exemple de astfel de produse pe care le-am întâlnit pe Delcampe. Click pe imagini pentru mărire.


Prima făcătură este oferită de către un vânzător belgian. Pe o maculatură românească preobliterată un isteţ a mimat un aşa-zis supratipar al cărui text îl puteţi vedea foarte bine şi singuri în imaginea de mai sus. Individul dă dovadă de largheţe, oferind "raritatea" pentru numai 3 euro. Nu la fel stă treaba cu un alt vânzător, tot din Belgia.


Pe o marcă românească Spic de grâu care ar purta o ştampilă ambulantă EST I se cere un preţ de strigare de nu mai puţin de 80 de euro! În cei peste 40 de ani de când studiez această perioadă recunosc faptul că n-am văzut niciodată această ştampilă, nici măcar pe piese belgiene, iar din această cauză am îndoieli în ceea ce priveste oferta în cauză.
Dacă ştie cineva dintre cititori mai multe despre existenţa unei astfel de ştampile îl rog să îmi dea un semnal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu