Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 12 martie 2015

Ştampile austriece utilizate în Transilvania

Loturile care conţin mai mult de 3-5 astfel de piese au aproape întotdeauna un succes destul de mare pe portalurile de licitaţii online. Motivul este că aceste piese fac obiectul preocupării uuni număr destul de mare de colecţionari (cineva de pe la noi îmi făcea o estimare când ne-am întâlnit la un târg, la Braşov, dar personal cred că a subestimat destul de mult numărul amatorilor serioşi). Există destul de mulţi colecţionari care nu ies "în lume", nu vizitează târgurile, nu fac schimburi prin cluburi, pe scurt cei mai mulţi amatori nici nu ştiu de existenţa lor.
Pe unii îi "simţi" însă pe timpul desfăşurării unor licitaţii, atunci când vezi că preţul final al câte unui lot ajunge la un nivel la care nu te-ai fi gândit.

Cu ceva timp în urmă am urmărit un astfel de lot constituit din piese a căror medie calitativă s-ar putea încadra ceva mai sus faţă de gunoaiele şi rupturile oferite în mod curent. Click pe imagini pentru mărire.


Cu câteva excepţii (ştampila "Sereth" din prima fotografie, care aparţine unui ofiviu din Bucovina, respectiv ştampilele "Nagy Kallo" şi "Munkács" din a doua, care sunt ale unor oficii din Ungaria; plus "Nagy Mihaly", din Slovacia), toate celelalte aparţin unor oficii poştale transilvănene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu