Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 5 ianuarie 2015

Un formular pe care nu l-am mai întâlnit

Piesa a fost oferită de curând pe eBay de către un vânzător asiatic. Ea mi-a atras atenţia atât prin francatura pe care o poartă, cât şi prin modelul formularului, pe care nici nu l-am întâlnit până în prezent şi nici nu l-am remarcat în vreo intrucţiune poştală din epocă.


Din ce deduc din textul formularului, ar fi vorba de un aviz pentru emiterea unei copii a unui mandat telegrafic, copie datată 14 octombrie 1909, la oficiul din Chilia Veche.
Formularul avizului poartă în colţul stâng ingerior numărul 126 (1908).

Avizul poartă o frumoasă francatură tricoloră în valoare de 3,50 lei (o sumă destul de mare pentru acea perioadă), formată dintr-o marcă Spic de grâu de 2 lei brun şi portocaliu fără filigran (se recunoaşte după culoare) şi două mărci Carol I "gravate", una de 1 leu şi una de 50 bani.

Avizul a fost vândut cu 228 dolari (după 8 biduri).

2 comentarii:

  1. În primul rând vreau să urez La mulți ani și multă sănătate !!!
    Este și la mine un exemplar de acest fel,cumpărat în Austria cu destul de mulți ani în urmă.(am scanat și trimit pe Email)
    Să fie un an nou cu sănătate și bucurii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulţi ani şi sănătate multă întregii familii!
      Mulţumesc frumos!

      Ștergere