Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 1 decembrie 2014

"Postala ta am primit'o eri în corpul de gardă la drapel"

Mi-a plăcut propoziţia (mi-a adus aminte de serviciile pe care le făceam şi eu în timpul stagiului militar). Ilustrata a fost oferită pe un portal online, dar nu a suscitat interes. Nici nu este ceva deosebit, dar mi-a plăcut scrisul ordonat, curat şi citeţ al lui Vasilică Carşinescu (scuzaţi cacofonia), elev la şcoala militară în Bucureşti, "dialogând" cu sora lui Athena, aflată în Calafat.
Click pe imagini pentru mărire.


3 comentarii:

  1. imaginea e delicioasa iar caligrafia, perfecta!
    e o incantare sa le privesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o ilustrata din aceeasi perioada-1900-trimisa din Paris in Craiova.Stiti ce mi se pare interesant?Ca expeditorii au scris doar destinatarul,nu si adresa destinatarului. Cum stia postasul unde locuieste domnisoara Athena?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremea aceea erau aşa de puţine persoane care primeau corespondenţă, încât erau cunoscute pe dinafară de factorii din oraşe. Dacă mai era şi un mic orăşel de provincie, păi acolo toată lumea cunoştea pe toată lumea.

      Ștergere