Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 12 noiembrie 2014

Varietate la 10 bani "Bucureşti II"

Am remarcat într-o licitaţie online un bloc de 10 bani roz din emisiunea Bucureşti II care prezintă o varietate de dantelură specifică primei matriţe de perfor utilizate la această emisiune, aşa-numita dantelură B1 (11×11).


Este vorba de lipsa a nu mai puţin de trei ace într-o linie a dantelurii. Acest defect de dantelură nu este chiar aşa de comun, chiar dacă lipsa câte unui ac este relativ des întâlnită. Pentru a putea fi identificate mai uşor, le-am indicat prin săgeţi şi le-am numerotat. Veridicitatea varietăţii este întărită exact de repetiţia lipsei acelor pe două linii succesive ale dantelurii.

La puţin timp după data de circulaţie a acestei piese, mariţa de perfor 11×11 (B1) a fost înlocuită cu una nouă, aşa-zisa dantelură B (11½×11½), care se caracterizează printr-o grosime ceva mai mare a acelor, iar alinierea acestora este mult mai bine făcută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu