Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 13 septembrie 2014

Colecţie mică vândută convenabil

Cred că în seara aceasta nu au fost prezenţi pe net prea mulţi colecţionari (s-a observat după traficul mai slab în comparaţie cu alte zile de sâmbătă). Poate că acest lucru a fost cauzat şi de desfăşuraea, astăzi, a târgului de la Braşov.
Mie mi-a sărit în ochi o mică acumulare de mărci româneşti oferită spre vânzare pe eBay şi vândută în această seară la un preţ bunicel, în opinia mea.


Nu a existat nicio piesă care să rupă gura târgului. Au existat însă câteva serii a căror cotă adunată ar fi putut trezi interesul câtorva colecţionari.
Ca să vă clătiţi ochii şi să vedeţi şi detalii asupra preţului, puteţi descărca un fişier PDF de aici. Este mic (sub 2 MB).
Vizionare plăcută.

6 comentarii:

  1. mie asta mi s-a parut mai interesanta...

    http://www.ebay.co.uk/itm/371103520479?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare, după preferinţe. :D

      Mie personal nu-mi prea place de acest negustor, l-am urmărit şi mi-au confirmat şi doi cunoscuţi: am impresia că foloseşte la greu "ridicători".

      Ștergere
    2. Din ce am mai luat eu de la el - si l-am urmarit un pic, exact pe acest motiv - nu a relistat pana acum nimic si nici nu a oferit second chance la ce am ratat, desi erau sume relativ ok... până acum zic... dar...

      Ștergere
    3. Unul dintre cei doi amici a bidat pentru nişte loturi de prostioare care în mod normal nu sunt aproape deloc vandabile şi numărul persoanelor interesate tindea spre zero. Ca un făcut, bidurile se înmulţeau numai după ce trimitea amicul o ofertă. Şi întotdeauna de la aceleaşi trei persoane cărora era aproape imposibil să le cadă cu tronc exact ceea ce nu s-a vândut niciodată, din ţări şi din domenii diferite. Probabilitatea ca acest lucru să fie doar o coincidenţă era totuşi extrem de mică.
      Chestia a fost testată pe vremea când se putea vedea identitatea celor care bidează.

      Ștergere
  2. Salutare Max, nu am mai postat de ceva vreme, insa te urmaresc din umbra. Ce mi s-ar parea interesant ar fi o statistica cu locul unde ajung in final asemenea colectii, se intorc oare ele toate "acasa" sau mai sunt colectionari prin Europa interesati de aceasta perioada, iar daca da, in ce tari sunt concentrate aceste grupuri de colectionari. O duminica placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Remus.

      Din păcate, acum nu se mai poate vedea identitatea cumpărătorului, sistemul de la eBay mascând-o.
      Din ceea ce ştiu însă îţi spun că există destui amatori şi în străinătate (în RO nu sunt decât câţiva chilipirgii care vânează piese mai bune). Sunt colecţionari care nu sunt interesaţi în mod special de România, dar strâng ori după catalog, ori ce le pică pe continente şi chiar din toată lumea. Ei preferă loturile de acest gen, la care pot achiziţiona mărci mai multe cu un preţ mediu relativ scăzut pe bucată.
      Mai sunt şi negustori din străinătate, care cumpără loturi mai mici pe care le contopesc şi ulterior încearcă să le paseze la licitaţii mai mari sau pe care le vând propriilor clienţi.

      Ștergere