Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 23 iunie 2014

Supratipar inamic pe o carte poştală militară românească

Am mai întâlnit cărţi poştale militare româneşti utilizate în Primul Război Mondial de către militari germani, circulate prin poşta germană de campanie.
Este însă prima piesă necirculată pe care am văzut-o şi care poartă un "supratipar" (de fapt o ştampilă de tip antet) al unei unităţi militare germane (bănuiesc, ar putea fi însă şi austriacă, vă mărturisesc faptul că mi-e o lene teribilă să iau la răsfoit istoria militară a războiului).


Este fovedit faptul că o cantitate destul de însemnată de întreguri poştale româneşti au fost capturate şi chiar folosite decătre trupele de ocupaţie. În opinia mea, astfel de piese ar trebui menţionate şi listate separat într-un catalog de întreguri poştale.
Nu este vorba de valoare (piesa din imaginea de mai sus a fost vândută pe o sumă relativ mică), ci de modul de utilizare efectivă a întregului respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu