Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 11 mai 2014

De ce a fost aplicată ştampila ANULAT?

Am văzut recent un pli circulat în 1942, purtând o ştampilă care, de regulă, a fost utilizată în alte scopuri, nu ca ştampilă obliterantă (click pe imagine pentru mărire):


Plicul a fost expediat în noiembrie 1942 din Craiova la Chişinău. El a fost francat normal, poartă ştampila de plecare din Craiova (aplicată cam slab, ce-i drept) şi ştampila de serviciu pentru recomandare.
Din câte ştiu, ştampila ANULAT (aplicată, în acest caz, la sosire, după culoarea şi intensitatea tuşului) nu a avut o utilizare pe corespondenţa uşoară obişnuită, fiind folosită însă pe mandate. Să fi fost aplicată în acest caz din cauza slabei vizibilităţi a ştampilei de plecare, pentru a se împiedica reutilizarea frauduloasă a mărcii?

Un comentariu:

  1. Chisinau este scris peste cenzurat Craiova,insemnarile sunt scrise peste stampila ¨R Craiova¨. ¨ANULAT¨are o diferenta semnificativa din punctul de vedere al grosimii literelor.Stampila se vede ,totusi,destul de bine. ????

    RăspundețiȘtergere