Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 9 martie 2014

Piese, piese...

Nu ţin minte să mai fi văzut în ultimii ani un asemenea bloc (click pentru mărire):


Franţa, tip Ceres, prima emisiune (1849), marca de 10 centime bistru, bloc de 14 mărci (2×7) din colţul stâng inferior al colii, obliterare "rolă cu puncte mari". Marca din poziţia 145 (a 5-a marcă de pe rândul al doilea) are clişeul în poziţie răsturnată, generând perechi tête-bêche cu mărcile alăturate. Preţ de vânzare: 22.500 euro.


Tot Franţa, tot prima emisiune, vestitul franc în culoarea vermilion, o pereche obliterată (în fapt, una fintre cele cinci pereche cunoscute. Catalogul Maury o evaluează la 90.000 euro, dar acum a fost oferită la "numai" 35.000 euro.

Aceasta nu este o mare raritate, dar prezintă o caracteristică căutată de amatorii noştri, întâlnită şi la mărcile emisiunii Paris (1872). Marca franceză a fost oferită pentru numai 200 euro.


Aceasta este o piesă deosebit de rară (click pentru mărire), marca de 1 cent tip Sage, nuanţa extrem de rară negru pe albastru de Prusia, care mai este şi în ştraif de trei. Piesa a fost oferită la preţul de 11.000 euro.


Aceasta (click pentru mărire) nu este o raritate. Este însă o piesă interesantă pentru filateliştii de aiurea, care pot vedea cum se intruiau poştaşii-elevi în Franţa în a doua jumătate a secolului XX: lucau efectiv cu întreguri poştale (cu specimene fără valoare) şi cu etichete realizate în mod special pentru cursanţi. Aplicau în mod pracitc "mărcile", pe care le "obliterau" apoi.
Această piesă a fost oferită la un preţ de 200 de euro.


Aceasta ar fi fost o piesă excepţională. Dacă ar fi fost originală însă, deoarece nu este decât un fals ordinar, uşor de recunoscut pentru oricine are ideea de a pune alături o marcp obliterată de 10 bani roşu. Aşa că extraordinara perecche de 5 bani cu 10 bani roz nu a fost decât o mare plasă pentru cei care or fi avut ideea să se "arunce" la aşa ceva, mai ales că şi preţul făcea cu ochiul, dacă se poate spune aşa: "numai" 125 euro.

Toate aceste piese au figurat în oferta la preţuri nete (adică primul sosit, primul servit) cu numărul 144 din 25 februarie a.c. a casei franceze Ceres Philatélie.

2 comentarii:

  1. Uite inca un fals...

    http://www.ebay.co.uk/itm/Romania-Romania-1858-1st-Issue-Bull-Head-106-Par-/261471394721?pt=UK_Stamps_ROWStamps&hash=item3ce0e8dba1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru semnalare. L-am introdus în "watch list", să văd cum se termină licitaţia.

      Ștergere