Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 24 martie 2014

O zemstvă despre care n-am reuşit să aflu nimic

Săptămâna trecută am dat peste o piesă pe un portal de licitaţii online, care pare a fi o marcă a poştei rurale locale din Orgheev, dacă ar fi să mă iau după inscripţiile pe care le poartă.


Piesa nu era chiar în starea cea mai bună, fiind ruptă pe latura inferioară. Ea a fost oferită de către un vânzător înregistrat în Franţa, fiind vândută cu 38 de dolari. La atât "au mers" amatorii, care au înaintat 12 biduri.
Problema nu este însă asta, ci statutul piesei ilustrate. Vânzătorul a prezentat-o ca fiind un eseu. Mărturisesc că nu ştiu nimic despre eseurile zemstvelor din Orgheev, şi nici de găsit n-am găsit nimic în niciunul din cataloagele specializate de care dispun (începând cu clasicul Chuchin din 1925, până la cataloagele Gurevici, Soloviev şi Standard).
Dacă ştie cineva ceva despre aecastă piesă, am rugămintea să ne dea un semnal.

3 comentarii:

  1. 1882-1914, tipar de mana, cadru 21,5 x 26, fara guma, nedantelate.
    reprinturi "pt. colectionari", in culori si nuante multiple, pe hartie alba si colorata, fara si cu filigran "linii ondulate", n-au fost puse in circulatie.
    Zemstvo Soloviev 2009/10, pag. 126

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos. Uitându-mă mai bine (nu ştiu la ce m-am uitat înainte) am văzut că sunt menţionate şi în catalogul lui Gurevici ca reimpresiuni realizate pentru colecţionari după un clişeu neemis al unei mărci care nu a ajuns niciodată la oficiul poştal.
      Aşa voi ţine minte mai bine! :)))

      Ștergere
    2. Cu multa placere si toata stima!
      Noapte buna!

      Ștergere