Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 26 februarie 2014

Miercurea cu moţ (23). Să ţesem frumos!

S-ar putea ca unii cititori să fi aşteptat vreo pufoşenie. Sunt mâhnit dacă este aşa, dar parcă v-aş oferi altceva în această seară: aţi văzut vreodată timbre brodate?
Există aşa ceva. "Vinovaţi" sunt elveţienii, care au pus pe piaţă, cu câţiva ani în urmă, trei astfel de piese. Deşi tehnica "imprimării" este una absolut netradiţională, aceste mici bijuterii au avut un statut cu adevărat de timbre, ele având putere de francare şi fiind utilizate pe corespondenţă. Că cei mai mulţi colecţionari au preferat să le cumpere şi să le păstreze neutilizate, asta este altceva.


Pe ultimul bloc puteţi face click pentru a-l putea vizualiza mai în amănunt.

5 comentarii:

  1. Vaaaaaaai, ce frumuseeeeeti! Nici nu m-as fi gandit la asa ceva! Sunt minunate! Multumesc ca ni le-ai aratat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Curioase si totodata interesante!
    In urma cu 3 ani am cumparat cartea "Postablagen in Osterreich" iar autorul (D-l. Gerhard Kuhnel) a francat plicul cu marca din imaginea din mijloc "Austria 375" impreuna cu alte doua marci diferite, in 3D. Materialele din care sunt confectionate , respectiv panza si plastic , nu permit obliterarea acestor marci pentru ca amprenta in tus nu este lizibila insa posta austriaca a avut grija sa le stampileze :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Max!
    Wow ce frumoase sunt!
    Nu am mai văzut așa ceva!
    O zi frumoasă ca o primăvară îți doresc!

    RăspundețiȘtergere