Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 3 ianuarie 2014

Prizonierii propriei nepriceperi

Despre falsurile integrale ale mărcilor din emisiunile Paris-Bucureşti am scris în mai multe rânduri, ajungând chiar să pun alături imagini ale unor originale de cele ale falsurilor, pentru a face mai facilă identificarea diferenţelor de desen.
Zilele acestea, un alt lot de trei piese a făcut o gaură în bugetul unui neiniţiat (click pe imagine, pentru mărire).


Este vorba despre falsuri integrale ale erorilor de culoare de la cele două emisiuni Bucureşti, postate la vânzare împreună cu un unicat obliterat (ştampila este aproape ştearsă) al mărcii originale de 5 bani Bucureşti II (care este o marcă aproape comună). Cele trei piese au fost cumpărate cu 100 de dolari (după 10 biduri).
Nu ştiu la ce s-au uitat amatorii care au bidat, în definitiv este treaba lor, pentru că şi banii tot ai lor sunt. Dar mie îmi sunt evidente diferenţele care sar în ochi prin simpla comparaţie a originalului din stânga cu celelalte două "erori":
- poziţia cifrelor şi literelor din cartuşul inferior (5 B • POSTA • 5 B) faţă de marginile acestuia;
- aspectul efigiei, pe care liniile de haşură sunt dispuse EXACT la intervale egale (la original), faţă de poziţionarea nearanjată a lor (la falsuri);
- desenul bazei gâtului de la efigie.
Apar diferenţe evidente şi la dantelură, atât cât se vede cu ochiul liber, dar acest element se poate observa mai degrabă de către un ochi avizat.

Revin la sfatul pe care îl dau mereu pasionaţilor: nu vă băgaţi decât acolo unde vă pricepeţi.

7 comentarii:

  1. Am urmarit si eu cu interes licitatia,si sincer sa fiu,nu credeam sa scoata ceva pe aceste ¨timbre¨.Este un vanzator de la care si eu cumpar cateodata,si chiar uneori ofera piese bune.Pacat ca cei care cumpara nu ¨vad ¨decat pretul din catalog si nu piesele care li se ofera.
    As fi vrut si eu sa cumpar aceasta piesa:http://www.ebay.es/itm/111244132366?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

    Sper sa o aprecieze,si sa nu fie prea negustor

    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că s-ar putea găsi şi mai ieftină. Ceremuga nu este printre cei mai accesibili negustori.

      Mulţumesc, la fel!

      Ștergere
    2. Anul trecut au fost oferite la Coriphila o coala de 6 si una de 30 par undeva la 350 eur per bucata, ambele cu certificat. S-au vandut undeva pe la 380.
      Ca si termen de comparatie, coli intregi din prima emisiune s-au vandut undeva la 1200 eur, tot anul trecut.
      Deci sa fim seriosi, preturi din-astea doar pe okazii mai gasesti :)

      Cele bune,
      Dragos N

      Ștergere
    3. Daca la pretul de vanzare de la Corinphila adaugati si comisionul lor plus costurile de livrare si comisioanele bancare pentru a transfera banii in contul casei de licitatie, nu cred ca in final cumparatorul a iesit sub 500EUR. Daca a fost din Romania. Dar coli de 6 parale emisiunea a II-a se mai gasesc intre 350-400 EUR cu toate taxele incluse. Evident nu pe okazii :)

      Ștergere
  2. Hartia si medalionul spun la fel de multe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hârtia dă uşor de gol falsurile. Dar cum ofertele din licitaţiile online nu se pot pipăi, trebuie folosită vederea şi analizate diferenţele de desen.

      Ștergere