Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 30 ianuarie 2014

Circulaţie frumoasă din perioada timpurie a RPR

Am remarcat plicul din imaginile de mai jos (click pentru mărire) purtând o francatură neobişnuită pentru o trimitere circulată efetiv prin poştă.


Datorită antetului pretipărit al plicului ştim astăzi cine a fost expeditorul - Ştefan N. Popescu din Ploieşti, colecţionar, filatelist, membru al Clubului Internaţional Danez de Schimb şi Corespondenţă. Filatelistul nostru a expediat corespondenţa (probabil conţinând oareşce timbre) pe adresa unui partener aflat în Baltimore, SUA. Plicul a trecut prin vama poştei din Baltimore, el fiind ştampilat cu o ştampilă violet de serviciu, iar în urma controlului vamal a fost resigilat cu două etichete oficiale americane special destinate acestui scop.
Plicul a fost vândut pe un portal online cu numai 7 dolari. Este posibil să vină un timp când această sumă s-ar putea să fie considerată derizorie pentru astfel de piese.

3 comentarii:

  1. Într-adevăr se vede mâna de filatelist !
    Cred că e prea „tînăr” plicul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ar interesa portalul unde s-a licitat aceasta piesa frumoasa si extrem de rara.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere