Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 10 ianuarie 2014

A umplut plicul de etichete, dar timbrele le-a uitat!

Aceasta este o piesă ceva mai "târzie" de istorie poştală românească. Nici nu-mi amintesc dacă am mai descris vreo piesă aşa de târzie.
Plicul din imaginea de mai jos (click pe imagine) a fost expediat de la mare, de pe litoral (din Mamaia) în 1977, spre Germania. Expeditorul a umplut plicul cu etichete de serviciu "Prin avion" cu sigla companiei Tarom (că atunci era singura companie aeriană românească). Francatura însă (adică mărcile poştale) lipsesc.
Drept urmare, oficiul de expediţie a marcat corespondenţa cu ştampila "T" în cerc, iar oficiul Constanţa 1, de tranzit, a atenţionat oficiul de destinaţie că ar trebui să recupereze echivalentul sumei de 4 lei şi 40 bani.


Nu am şi imaginea celeilalte feţe a plicului. Probabil că trimiterea a ajuns la destinatarul din Wuppertal, dar nevăzând nicio adnotare, nu putem şti dacă suma încărcată cu porto a fost sau nu recuperată de la destinatar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu