Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 13 decembrie 2013

Ce anume vi se pare mai interesant la acest lot?

Aş fi dorit ca pentru această zi (vineri, 13 - sau "ceasul negru - pisica 13", cum o denumeşte un amic) să scriu altceva. Am avut însă o săptămână nu prea fericită şi nici nu mă simt în apele mele. De aceea, până duminică vă las să vă măsuraţi singuri puterile cu lotul de clasice litografiate de mai jos. Ce vi se pare mai interesant la piesele care îl compun? (click pentru mărire).


Cele nouă mărci au fost recent vândute pe un portal online cu 43 dolari (fără cheltuielile aferente), după 15 biduri.
Vă doresc succes!

10 comentarii:

  1. Piesa din mijloc este interesanta, dar din pacate este distrusa.
    Pare o impresiune defectuoasa a capului.

    Ganduri bune si un weekend placut,
    Dragos N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, este o impresiune "dezlânată" a efigiei, corectată parţial printr-un retuş cu pensula în medalion, Din păcate, pliul orizontal de jos aproape că a distrus marca.
      Dar nu e singura "chestie". :))

      Ștergere
  2. Tipar ancrasat la marca stanga de 50 bani, partea superioara si inferioara a benzilor cu POSTA si ROMANA acoperite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot ancrasarea tiparului la marca de 2 bani?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si prima marca de 25 bani pare a avea culoarea galben ancrasata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu vad o stampila martie 1873 pe marca postala de 2 Bani portocaliu cand deja circulau marcile postale Carol I tiparite la Paris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta era problema, felicitări pentru spiritul de observaţie.
      Odată cu punerea în circulaţie a mărcilor din emisiunea "Paris", litografiatele au fost scoase din uz, aşa că existenţa unei ştampile cu anul 1873 pe o litografiată este ceva imporibil. La o sumară analiză comparată, se poate vedea că atât ştampila din 1873, cât şi marca de 2 bani sunt falsificate.

      Ștergere
  6. Salutare Max, micul lumen alb de sub efigia marcii de 10 bani pare interesant am mai vazut cateva asemenatoare, mai pronuntate in aceeasi pozitie si la valorile de 5 bani din aceeasi emisiune, ceea ce mi se pare spectaculos pe langa retusul in efigie la valoare de 50 de bani este defectul din caseta de jos a marcii de 25 "DANI" :) In ultimul caz este vorba de un exces de cerneala tipografica sau s-a ajuns aici din cauza uzurii pietrei litografice, cadrele fiind aproape indistincte? Pacat ca piesele sunt intr-o stare destul de precara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, există aşa ceva la alte două mărci, dar mai mare ca diametru şi an alte poziţii: o dată la marca de 5 bani galben-portocaliu din 1869, şi o dată la marca de 10 bani "barbă" impresiune defectuoasă, ultramarin.
      Varietatea "DANI" s-ar putea să fie doar o zgârietură pe hârtia mărcii, aşa îmi apare în imaginea mărită. E greu de spus numai după scanul digital.

      Ștergere