Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 23 octombrie 2013

Câteva varietăţi şi erori

Piesele ilustrate mai jos au fost vândute pe portaluri online. Mi-am făcut obiceiul să ţin o evidenţă a realizărilor, care ar putea fi utilă la realizarea unui catalog specializat.

O margine de coală nedantelată la marca de 10 stotinki a poştei bulgăreşti de ocupaţie din 1917. Este o varietate rară (cel puţin în România), am întâlnit până acum foarte puţine exemplare. Piesa de faţă a fost vândută cu 20 dolari (în opinia mea, cam puţin).

Acestea sunt două erori devenite clasice, dacă le pot denumi aşa. Marca de 20 lei "Mihai - vederi" cu supratipar RPR are "apostroful" după 0 din 20. Marca de 1,75 lei "Vlaicu" are eroarea cunoscută, "le" în loc de "lei". Lotul conţinând cele două erori abia a reuşit să strângă 12 dolari (după 4 biduri).

O altă eroare cunoscută (şi devenită aproape clasică) este marca de 2 lei din emisiunea "Săptămâna economiei" din 1982, care prezintă un triunghi galben în loc de portocaliu la "castel". Piesa a fost vândută cu 50 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu