Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 1 septembrie 2013

Hemoragie de capete de bour!

Astăzi am stat aproape toată ziua să "pieptăn" licitaţii "mari", unde am avut plăcerea să admir o mulţime de piese româneşti clasice, inclusiv mai multe capete de bour din prima emisiune. În zilele care urmează (pentru că mai am şi alte treburi şi mi-am propus să dedic mai mult timp studiatului de mărci decât statului pe blog) voi prezenta ceea ce mi se pare mai interesant şi de utilitate publică (ca informaţie).

Acum am doar o singură semnalare. Este vorba de licitaţia cu numărul 299 a casei australiene Status International (termen de depunere a ofertelor până pe 29 august), care a avut în ofertă două mărci din prima emisiune moldoveană.

Aceasta este o marcă de 54 parale pe un fragment mic, obliterată cu ştampila FOKSCHANI MOLDOVA (data inversată, luna sus şi ziua jos). Piesa a fost intensiv reparată, dar este originală, fiind însoţită de un certificat semnat de Chris Ceremuga. Preţ de strigare: 1.200 dolari australieni.

A doua piesă este o marcă de 108 parale obliterată, tăiată rotund pe lângă cadru. Şi această piesă are câteva mici defecte. A fost însoţită de un certificat semnat de acelaşi Ceremuga. Preţul de strigare: 2.200 dolari australieni.
Să nu-mi spuneţi că aţi mai văzut piesele, pentru că şi eu le-am mai văzut (numărul total al exemplarelor cunoscute nu este nemaipomenit de mare - doar câteva sute -, iar dintre acestea un mic număr se tot "plimbă" pe la diverse licitaţii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu