Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 6 august 2013

Varietăţi la clasice

Pentru cine colecţionează varietăţile tipice (denumite şi erori de o categorie de pasionaţi), examinarea atentă a pieselor oferite în licitaţii poate aduce satisfacţii, deoarece aproape mereu există varietăţi nesemnalate. Un exemplu îl constituie cele două piese ilustrate mai jos.


La blocul de 20 parale "Cuza" 1865, marca superioară stângă prezintă o pată de culoare vizibilă pe cadru, deasupra literei O din ROMANIA. Varietatea este tipică. Blocul a făcut parte dintr-un lot de mărci Cuza oferit pe eBay, dar nevândut deoarece nu a fost atinsă limita minimă de preţ dorită de vânzător.


Marca obliterată de 10 bani "favorit" din 1869 are o pată de culoare vizibilă peste litera T din POSTA, în stânga. Şi aceasta este o varietate frumoasă, care ar "da bine" în orice colecţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu