Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 20 august 2013

News: Fiscul american a "încălecat" mici comercianţi de pe eBay

Conform unei reglementări noi, unele instituţii financiare americane, printre care şi procesatorii de cărţi de credit au început să raporteze IRS (fiscului american) sumele tranzacţionate lunar de către comercianţi.
Pe baza acestor rapoarte, fiscul a declanşat o acţiune de trimitere a unor scrisori de atenţionare comercianţilor care nu şi-au declarat în totalitate veniturile, informează Wall Street Journal citat de portalul eCommerceBytes.
Procesatorii de cărţi de credit au obligaţia de a raporta fiscului activitatea comercianţilor care au un minimum de 200 de tranzacţii într-un an, totalizând cel puţin 20.000 dolari.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am apăsat pe ce nu trebuia, din grabă (şi îmi cer scuze).
      Comentariul lui Călin suna aşa:

      "deh, la ei e vorba de zeci de mii de dolari, la noi îţi blochează conturile tembelii de la ANAF pentru sume de genul 15-20 de lei. parcă e oarece diferenţă..."

      Ștergere