Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 8 august 2013

Cum arată o dantelură dublă în pieptene

V-am mai atras atenţia asupra aşa-ziselor danteluri duble apărute peste noapte la mărci dantelate în pieptene. Atunci când nu avem de-a face cu mărci cu dantelură mixtă (dantelate în pieptene pe trei laturi, iar pe o latură verticală defectul dantelurii în pieptene este "reparat" printr-o dantelură în linie), orice dantelură dublă ar trebui să arate ca cea din imaginea de mai jos (click pentru mărire).


Dantelura dublă se poate vedea mai bine pe latura inferioară a blocului. Numai că dublarea dantelurii orizontale nu este unică. Fiindcă "pieptenele" constituie o matriţă compactă, la o "bătaie" sunt acţionate şi acele "dinţilor" pieptenului, care generează şi ele o dublare a dantelurii pe laturile verticale. Acest lucru se poate observa pe laturile verticale ale ştraifului de jos.
Sper să vă fie utilă această explicaţie şi să vă ferească de făcăturile care abundă pe piaţă.

2 comentarii:

  1. Eu apreciez ca domnul din timbrul zimtat arata bine.
    Mai, ce timbre frumoase erau pe vremuri :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MS Mihai a fost un bărbat prezentabil.
      Ai dreptate, designul simplu este şi astăzi apreciat.

      Ștergere