Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 10 iulie 2013

Imitaţii de eseuri la Expoziţia Generală

Lotul de piese din ilustraţia de mai jos (click pe imagine pentru mărire) a fosr recent oferit pe eBay în sistemul BuyItNow. Deşi eu nu urmăresc ofertele cu preţuri fixe, "de tarabă", un prieten m-a atenţionat asupra lotului întrebându-mă dacă ar merita o asemenea achiziţie.


Piesele sunt într-adevăr frumoase şi atractive. Dar sunt false! Este vorba de nişte falsuri de eseuri cunoscute de multă vreme. Iată că lipsa literaturii de specialitate face din nou o victimă, deoarece un amator a spânzurat pe aceste reproduceri 75 de dolari.
N-aveţi decât să faceţi click pe imagine pentru mărire şi să comparaţi "eseurile" cu imaginea une mărci originale.


La emisiunea Expoziţia Generală nu se cunosc decât două danteluri utilizate: A, 13½ (la câteva valori mici) sau B, 11½ (la toate valorile). Valoarea de 1 leu şi 50 bani nu este cunoscută decât cu dantelura B. Falsurile de mai sus au o dantelură diferită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu