Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 25 iulie 2013

Francatură grea pe un zbor transatlantic

Piesa de mai jos (click pe imagini) este, din câte ştiu, cea mai grea francatură românească cunoscută în perioada interbelică. Este o trimitere de poştă aeriană din 1936 expediată peste Atlantic prin intermediul poştei aeriene germane.


Scrisoarea poartă nu mai puţin de 87 exemplare de 100 lei Carol II Londra, plus alte câteva mărci, tot uzuale.
Piesa a fost oferită anul trecut la o licitaţie germană (dar cred că a rămas nevândură, ori a fost achiziţionată ulterior, la "solduri", că se mai obişnuieşte şi la case mai mari). Nu sunt sigur dacă nu cumva am mai scris despre ea vreun articol, dar mi-e lene să caut prin două mii de articole. Acum văd că piesa este din nou oferită la o licitaţie la care ofertele expiră poimâine, dacă nu cumva greşesc. Preţul "de strigare" pleacă de la 180 euro (bineînţeles fără comisioane şi restul).
În ciuda faptului că plicul este destul de obosit, rămâne o piesă deosebită şi nu cred că aspectul ar conta prea mult, deoarece a doua piesă similară nu cred că mai există.

2 comentarii:

  1. O piesă pe care-am trecut-o la "de ţinut minte". Oare cât cântăreşte? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea determina în raport de tariful în vigoare. Fiind însă o piesă pe care o consider unicat, nu cred că mai contează.

      Ștergere