Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 17 iulie 2013

Din America de Sud

Am remarcat la negustorii din online două piese care mi s-au părut mai interesante, o carte poştală şi un plic, ambele expediate spre România din ţări de pe continentul Sud-American.


Prima piesă este o carte poştală expediată în septembrie 1886 de către un colecţionar sau negustor de mărci poştale din Lima, Peru, unui corespondent al său - domnul Popper din Bucureşti, de pe Calea Văcăreşti, solicitându-i acestuia mărci "bune" în orice cantitate din Bulgaria, România şi Serbia. Dacă românul i-a răspuns solicitării lui Harold Miller, nu pot să ştiu!
Cartea poştală a fost vândută unui amator cu 100 de dolari.


A doua piesă este un plic expediat în mai 1935 din Medellin, Columbia, domnului Petrescu-Vrancea din Bucureşti, Strada Meteor. Plicul recomandat a avut un tranzit la agenţia poştală din Baranquila (ştampila violetă de pe verso), unul prin New York, SUA, iar după ce a ajuns în Europa şi a intrat în ţară a tranzitat Timişoara, înainte să ajungă în Capitală. Plicul a fost vândut cu 55 dolari (după 4 biduri).

Mi se par mai puţin comune atât corespondenţele expediate spre ţări din America Latină, cât şi cele expediate din aceste ţări spre România, cel puţin cele datând înainte de 1940.

2 comentarii: