Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 6 iulie 2013

Dărnicie

Fireşte, fiecare încearcă să-şi construiască propriul univers, să-şi găsească în lume acel locşor pe care să-l poată denumi "acasă". E locul acela pe care îl iubeşti, pe care îl simţi cum te protejează şi care înseamnă pentru tine altceva. E locul care nu se compară cu nimic altceva pe lume, care te îmbie în propriul fel la odihnă sufletească. E locul în care simţi că se ridică arcul peste timp, în care timpul se dilată şi nu mai ţine cont de minute, de secunde.
Există însă un anume "ceva" asemuit cu un continuu izvor de uimire: dărnicia locului. Zilele trecute am fost din nou surprins, când am trecut pe lângă pervazul pe care de obicei nu-l prea bag în seamă. Într-unul din ghivece a apărut ceva ce merită toată atenţia, un mănunchi de gingăşie.


Nu ştiu cum de n-am băgat până acum în seamă frumuşelul co-locatar. Nu m-am putut abţine să nu mângâi o floare mov şi cu privirea, şi cu sufletul.


Ca un făcut, dărnicia locului, prin al lui ciudat fel de comunicare, ne-a dăruit o perfectă "pereche" a florii din ghiveci, echilibrând culoarea fără greşeli.


Am stat minute bune cu ochii aţintiţi pe minunata împerechere de culori, dând curs îndemnului lăuntric spre lauda adusă dărniciei.



În imnul celor douăsprezece cuvinte de la psi s-au prins în cor şi Alma Nahe, Scorpio, Ioana Soglu, Dana Lalici, Vero, motanul Pandalie, cita.

14 comentarii:

  1. darul tău, max, este întotdeauna copleşitor. şi mă bucură şi mă uimeşte de fiecare dată aplecarea ta spre frumosul din vieţile noastre.
    acasă al tău miroase a rai... şi a om bun. dar asta ştiam deja.

    RăspundețiȘtergere
  2. Manunchiul tau de gingasie m-a fermecat. Si pentru ca am un barbat indragostit de flori, (in timp ce eu sunt un mare zero la capitolul asta) te-as ruga sa iti duci darnicia pana la capat si sa imi spui si mie, daca stii, numele frumosului tau locatar mov. As vrea sa-l caut si sa-l daruiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Misiune imposibilă! Nici eu, nici doamna mea (regina locului şi cea care îngrijeşte minunăţiile din curte) habar n-avem cum îi spune. Ea a văzut-o înflorită la cineva, a luat câteva frunze pe care le-a îngrijit până au prins rădăcini (la fel ca la violetele de Parma), apoi le-a pus în ghiveci şi... acum ne-a răsplătit înflorind.

      Ștergere
    2. Este vorba despre Achimenes.... care are o multime de varietati care de care mai imbietoare. In schimb eu nu stiu ce este frumoasa portocalie....

      Ștergere
    3. Mulţumesc frumos pentru completare. Din păcate, nici cea portocalie nu ştiu ce nume poartă.

      Ștergere
  3. Bună Max!
    Sunt superbe florile mov!
    Un weekend cât mai frumos îți doresc,Max!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce inspirat le-ai legat frumusețea în cuvinte de apreciere!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ele sunt frumoase şi, da, le apreciez. Îmi plac foarte mult.

      Ștergere
  5. Ce special esti! Iubirea ta pentru flori ma impresioneaza! Multumesc pentru popasul in culoare si perfectiune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu știu cum se numesc florile dar mi-au încântat privirile. Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere