Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 26 iunie 2013

Nişte specialişti au descoperit eroarea românească

Frunzăresc astăzi licitaţiile "mari" de pe principalele portaluri (le aveţi în listele de linkuri din dreapta), pentru a vedea ce se mai oferă şi ce s-a mai descoperit în materie de comerţ filatelic.
Fără să vrei, mai dai şi peste prostiile urcate pe web de "specialişti" care te umplu de respect pentru cunoştinţele lor (click pe imagine pentru mărire).


Adică o amărâtă de pereche decupată dintr-un ştraif de benzi de ziare este considerată drept "nedantelata" care, iată, este într-adevăr înscrisă în Michel. Numai că pentru cititorul neexperimentat această menţiune dezinformează, deoarece nedantelata de la 1 ban "Tipografiate" se poate confunda foarte uşor de un neiniţiat cu marca fixă decupată din banda pentru ziare. Dar aceasta din urmă are o cu totul altă hârtie (e cu scame şi e mult mai groasă).
Pe de o parte, greşeala este cauzată de incomptenţa unui redactor al catalogului Michel, pe care nu l-a dus capul să facă o trimitere la obiect. Pe de altă parte este vorba de ignoranţa angajatului sau colaboratorului casei de licitaţie.
Când găseşti o asemenea eroare la o licitaţie "mare", îţi faci repede părerea potrivită asupra pregătirii "specialiştilor".
De aici învaţă fiecare ce vrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu