Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 13 martie 2013

Cât de profitabilă este investiţia în obiectele de colecţie?

Mulţumită lui Rod (care are în mod cert o altă zonă a ştirilor pe care o acoperă, în comparaţie cu vorbitorii de română) am aflat de articolul publicat de CNBC, "What the Wealthy Collected While the Market Slept".
Articolul atrage atenţia asupra unor indicatori determinaţi de consultanţi în investiţii ("de dincolo", că aici , la noi, nu există aşa ceva - cel puţin în domeniul filateliei), calculaţi pe categorii de obiecte de colecţie.

În articol (pe care vi-l recomand) este prezentat şi acest tabel:

Poate că n-aş fi atras atenţia asupra articolului, dar tot uitându-mă pe analitice, văd mereu ce întrebări pun internauţii motoarelor de căutare înainte să ajungă pe paginile blogului.
Acum câteva zile de exemplu, un internaut punea lu' nenea gogu (aka Google) următoarea întrebare: "Cât vor valora timbrele peste 20 de ani". Ca să nu mai vorbesc de întrebările referitoare la "preţuri" (numai din această categorie de întrebări motoarele de căutare îmi "furnizează" zilnic câteva zeci de vizitatori).
Problema e că şi colecţionarii înşişi au de multe ori probleme în înţelegerea fenomenului. Să nu cumva să credeţi că orice aţi cumpăra va beneficia de randamentele din tabelul de mai sus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu