Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 5 februarie 2013

O ambulanţă Carei-Cluj, la 1900

Piesele cu ştampile de ambulanţe feroviare din această perioadă nu sunt foarte rare. Sunt rare însă cele care au ştampile clare şi care mai poartă câteodată şi ştampile feroviare din gări.
Piesa din ilustraţie a tot fost oferită la o licitaţie maghiară şi, în ciuda celor pe care le-am auzit despre colecţionarii ardeleni, a rămas nevândută.


Este vorba de Trenul nr, 74, Careii Mari-Cluj. Este posibil ca piesa să fi fost depusă la vagonul ambulanţei în gara Gherla, conform ştampilei liniare în cadru dreptunghiular.

2 comentarii:

  1. Intalnesc o asemenea stampila cam pe o carte postala din 500 (din experienta personala), deci nu sunt nici foarte rare, dar nici comune. Stiti cumva la ce suma a fost oferita de nu s-a vandut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam 1000 sau 1500 de forinţi. Şi au fost încă mai multe, dar nu erau aşa clare.

      Ştampilele de gări sunt însă mai rare decât cele de trenuri. Din inventarul meu de câteva zeci de gări şi de tipuri de ştampile cunoscute până acum în localităţile din Ardeal, abia dacă am văzut vreo zece în ultimii zece ani.

      Ștergere