Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 22 februarie 2013

Cum pot să cumpăr de pe eBay?

Norocul meu (implicit şi al vostru) este că urmăresc destul de multe bloguri şi pagini de internet dedicate tehnologiei. Urmăresc însă în analitice şi căutările introduse de voi în motoarele de căutare care v-au direcţionat spre acest blog. Întrebarea din titlu se pare că este una dintre cele mai dese. Aveam de gând să fac un tutorial, dar uite că am noroc, l-a făcut deja Cristi.

Cred că vă daţi seama că tutorialul făcut de el nu are ca obiect cumpărarea de timbre, dar paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi sunt cam tot aceiaşi.


Am făcut un printscreen după tutorialul video pe care îl găsiţi aici.
Tot Cristi este "vinovatul" şi pentru un alt tutorial care v-ar putea interesa: cum se crează un cont la serviciul PayPal (serviciul de plăţi aparţinând eBay).

Ce pot să vă recomand eu, în plus faţă de sugestiile pe care vi le oferă Cristi, este să studiaţi (reţineţi, am scris "să studiaţi", nu "să citiţi") cu foarte mare atenţie condiţiile în care este oferit serviciul de către portalul eBay, precum şi regulile de utilizare (foarte mulţi utilizatori acuză portalul de practici obscure; în momentul în care am analizat - pentru câţiva cunoscuţi - cauzele anumitor situaţii în care s-au trezit unii au fost generate din neînţelegerea sistemului, ori în urma încălcării regulamentului). Şi vă mai recomand să verificaţi ce taxe trebuie să plătiţi. Unii utilizatori sunt nemulţumiţi de aceste taxe, dar nu îşi fac calculele înaintea efectuării tranzacţiilor şi se pomenesc că trebuie să plătească cât nu face pentru câte un lot.

2 comentarii: