Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 20 decembrie 2012

Odesa - Făcături! Bogus Issue!

Iar au apărut făcături de genul aşa-zisei emisiuni de ocupaţie în Odesa, care nu a existat niciodată (cine nu este de acord nu are decât să demonstreze contrariul).


Lotul a fost vândut de un ID pe care l-am mai nominalizat într-un articol precedent exact pentru aceeaşi "emisiune de ocupaţie": ID-ul tzarkaloyan de pe eBay, înregistrat în Bulgaria. Lotul a fost vândut cu 25 lire sterline (15 biduri). "Înghesuiala" este cauzată de inserarea acestei aşa-zise emisiuni în catalogul Michel (care, prin catalogarea unor mărci controversate, îşi afectează singur credibilitatea). Menţionez însă că supratiparele din imagine nu sunt cele din catalog.
În opinia mea, este un supratipar pur speculativ, fără nicio valoare filatelică (la fel ca cele menţionate şi catalogate de Michel), deoarece nu există nicio dovadă istorică sau documentară care să sprijine apariţia sau/şi utilizarea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu