Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 11 octombrie 2012

eBay: Făcături noi, acelaşi vânzător

Vânzătorul pe care l-am menţionat în repetate rânduri în articole anterioare pentru că vinde tot felul de făcături a mai postat câteva zeci de "locale" şi "probe" şi "neoficiale" (cum le-o mai fi denumind). Este vorba de ID-ul hold21112, fost hold2112, înregistrat în Germania. Priviţi o mostră:

Ce-o vrea să fie minunea asta, numai Dumnezeu ştie!
Ca să nu ziceţi că vorbesc degeaba, puteţi vedea lista completă (la data şi ora scrierii prezentului articol) a "supratiparelor" oferite, descărcând un fişier PDF ce conţine tabelul cu toate piesele, de aici.
Vă recomand să nu achiziţionaţi astfel de piese, deoarece ele nu figurează în cataloage şi aveţi toate şansele să plângeţi după bani. În opinia mea, toate sunt făcături fără nicio valoare filatelică.

2 comentarii:

  1. Nu am idee dacă în 1945 Poşta Maghiară (mai) era şi "Királyi", aşa cum e tipărit pe marcă.Dacă era marcă de ocupaţie română, atunci s-ar fi scris cu supratipar "România", dar numai pentru Ardealul de Nord recucerit de noi (nu şi pentru Ungaria), deşi cred că Ad-ţia sovietică nu ne-ar fi dat voie să facem vreo "mişcare".Transilvania de Nord a revenit sub guvernarea României abia în 1947 când autorităţile române îşi reintră în drepturi.
    O seară bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel "supratipar" nu a existat niciodată decât în imaginaţia "fabricantului". Sunt mai multe elemente care nu se potrivesc.
      Trupele române care au ajuns în Ungaria în iarna 1944/1945 nu au "produs" în niciun caz aşa ceva, oficiile de campanie militare române nu au utilizat mărci, deoarece corespondenţa era gratuită pentru militari.
      O seară bună vă doresc şi eu!

      Ștergere