Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 3 iulie 2012

Falsuri la "Principatele Unite"

În ultimele zile au fost oferite mai multe piese clasice româneşti pe portalul de licitaţii eBay. Nu este vorba de cine ştie ce piese, numai unicate fără pretenţii. Dar am remarcat câteva piese false pe care m-am hotărât să vi le prezint pentru a veni în ajutorul celor aflaţi mai la început de drum, dar care sunt în acelaşi timp pasionaţi de mărcile româneşti mai vechi.
Dacă veţi descărca imaginile, în numele fişierului sunt salvate informaţii precum preţul realizat (falsurile s-au vândut), numărul de biduri, precum şi ID-ul vânzătorului. Trebuie să menţionez faptul că nu îi suspectez pe vânzători de rea credinţă, ci doar de lipsă de informare în ceea ce priveşte piesele în cauză.

Aceasta este o marcă prezentată ca aparţinând emisiunii 1862, dar este de fapt un fals integral. Dacă veţi avea curiozitatea să comparaţi detaliile de desen cu cele ale pieselor care urmează mai jos, veţi vedea singuri diferenţele. Piesele care urmează sunt originale, dar aparţin emisiunii 1864, care nu a circulat niciodată (fiind, de fapt, o marcă practic neemisă). În consecinţă, toate au ştampile contrafăcute.

 
Ultima piesă constituie un exemplu tipic de fals. Ştampila tip "grătar simplu" a fost introdusă în serviciu DUPĂ încetarea puterii de circulaţie a mărcilor "Principatele Unite" (este vorba de valorile de 3 şi 30 parale, deoarece din valoarea de 6 parale n-a circulat decât tirajul din 1862).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu