Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 12 iunie 2012

Două clasice superbe

Câteodată mai "scapă" şi pe portalurile de licitaţii online piese mai bune, pe care nu prea te-ai fi aşteptat să le întâlneşti în acest mediu. Cea mai bună dovadă o constituie cele două scrisori de mai jos (click pe imagini pentru mărire).

Prima piesă este un 80 parale din a doua emisiune cu margini enorme, ştampilat cu un "Franco Galatz" de mai mare frumuseţea.

A doua este o scrisoare externă, expediată în aprilie 1872 de la Brăila la Viena. Francatura (25 bani corespunzător unei scrisori simple externe) este realizată dintr-o marcă "favorit" de 15 bani din 1869 şi una de 10 bani "barbă" dantelat, din 1872.

Cele două scrisori au fost oferite în acelaşi lot, de către acelaşi vânzător, fiind adjudecate pentru o sumă mică, în opinia mea (numai 408 lire sterline, o adevărată pomană!).

2 comentarii:

  1. :D Cum ma faci sa visez la vremuri demult apuse .. nu stiu sa apreciez valoarea lor reala sar apreciez valoarea lor cu sufletul si cu gandul ca au supravituit atatia ani.. si stiu asa de multe..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Dacă ar putea vorbi hârtiile acestea, multe poveşti frumoase am afla.

      Ștergere