Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 16 martie 2012

Spic de grâu, cea mai grea francatură cunoscută

Câteodată şi portalul eBay oferă câte o surpriză plăcută, totul este să fii... "pe fază". Acum câteva săptămâni a fost oferită o piesă de excepţie, în opinia mea:

Piesa, un plic de format mare, este cea mai grea francatură pe care am întâlnit-o până acum la Spic de grâu. Francatura este compusă din 16 mărci de 25 bani violet şi 2 mărci de 2 lei portocaliu cu brun (toate cu filigran PR), echivalând cu suma totală de 8 (OPT) lei!

Din păcate, ilustraţiile puse la dispoziţie de către vânzător sunt de o calitate foarte slabă, dar în ciuda acestui lucru, elementele esenţiale rămân totuşi identificabile. Plicul a fost expediat recomandat de la Brăila pe 7 octombrie 1899 către Anvers.

Din informaţiile pe care le am, piesa a fost achiziţionată de un colecţionar din ţară.

4 comentarii:

  1. Eu chiar credeam ca sunt prieten, daca nu e un termen cam pretentios, cu un tip norocos, adica cu tine, care ai dat peste asa ceva. Poate data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel norocos nu am fost eu (din păcate pentru mine). Aş fi vrut şi eu să "prind" minunea asta, dar n-a fost să fie...

      Ștergere
  2. Nu-i timpul pierdut ...
    "Suciţii" au partea lor de înminunare!

    RăspundețiȘtergere