Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 27 martie 2012

Recipisă rămasă nevândută

Puţin mai devreme am văzut că o piesă care mi se pare destul de interesantă ca document de istorie poştală a rămas nevândută pe eBay. Motivul cred că este marca "Paris" cu care este francat formularul este defectă.


Recipisa a însoţit o scrisoare simplă, expediată pe 22 noiembrie 1873 de la Roman la Viena. La plecare, formularul a fost francat cu o marcă "Paris" de 25 bani. Peste trei zile, pe data de 25, destinatarul certifică primirea trimiterii, dar recipisa nu este ştampilată de oficiul de destinaţie din Viena. Este ştampilată însă pe drumul de întoarcere, la oficiul poştalaustriac de tranzit Itzkany, pe 28 noiembrie (ştampila pe verso), apoi şi de oficiul de origine (Roman), pe data de 30 aceeaşi lună, cu un "degetar" (tot pe verso).
Documentul a fost oferit pentru numai 10 dolari (plus alţi 2 dolari drept cheltuieli de expediere). În ciuda preţului absolut modest, documentul a rămas nevândut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu