Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 29 decembrie 2011

Curg făcăturile în valuri...

În ultima perioadă se pare că numărul "producţiilor" fanteziste începe să crească în rândul vânzătorilor de pe eBay. În numai o săptămână am văzut o grămadă. Câteva dintre ele le-am notat şi le-am selectat pentru a vi le prezenta, ca să ştiţi despre ce este vorba şi să nu fiţi păcăliţi.

Aşa-zisa "emisiune locală" Sibiu

Se pare că aceste mărci neoficiale au beneficiat de o anumită propagandă, mai ales printre colecţionarii din Ungaria. La scurt timp după ce au fost puse în circulaţie (oficial) emisiunile "Cluj" şi "Oradea", unii "întreprinzători" au încercat destul de rapid să valideze o emisiune asemănătoare, zisă Sibiu. Bineînţeles că Poşta nu a aprobat aşa ceva, iar la Sibiu nu au fost puse în circulaţie niciun fel de emisiuni.

Vânzătorul cu ID-ul kohalmi_csaba, înregistrat în SUA, oferă două piese, la care prezintă şi detalii ale supratiparului, ca nu cumva potenţialii interesaţi să nu înţeleagă despre ce este vorba:


Un alt vânzător, de această dată înregistrat în Ungaria - este vorba despre butterfly-stamp - "suie" pe eBay o mulţime de astfel de locale:

"Tactica" acestui vânzător constă în oferirea, pentru 2-4 dolari bucata, piese individuale sau loturi mici, de câte 2-4 piese, pentru 5-6 dolari. Preţul mic îi face pe cei mai puţin iniţiaţi să se arunce la biduri.

"Emisiunea locală" Satu Mare

Destul de recent atrăgeam atenţia asupra aşa-ziselor locale de la Satu Mare. Astfel de piese au apărut din nou, de această dată oferite de către un alt vânzător cu ID înregistrat în Ungaria, este vorba de vertesfila.


Ce am observat la cei doi vânzători înregistrat în Ungaria (şi asta nu acum, ci de vreun an de zile!) este că ambii vând cu prepondenrenţă astfel de "locale" nu numai din teritoriul actual al României, ci şi din alte regiuni ale fostei Ungarii (fosta Iugoslavie, Ucraina Transcarpatică, fosta Cehoslovacie). Chiar faptul că astfel de "locale" apar cu preponderenţă NUMAI la cele două ID-uri ar trebui să trezească suspiciuni colecţionarilor ceva mai curioşi.

Alte fantezii

Tot relativ la supratiparele fanteziste aplicate pe diverse mărci atrăgeam atenţia destul de recent asupra unui "supratipar" cu textul "Crusea Rosie", precum şi a "supratiparului cu un "T". Astfel de piese continuă să apară, oferite de către două ID-uri înregistrate în SUA (la o verificare mai amănunţătă, la ambele ID-uri apare în profil acelaşi personaj feminin de origine asiatică - are poza, puteţi verifica). Este vorba de lestamp2000, respectiv de nguyen51191 (pentru fiecare grup de piese am menţionat ID-ul în imaginile de mai jos):


După cum puteţi vedea, al doilea grup conţine o combinaţie nouă. Îi duce mintea pe băieţi!...

11 comentarii:

  1. "Curg facaturile in val" - eram sigura ca ai pus retete cu vraji de dragoste si doua trei poze cu Ciresoiaia sau cum o cheama pe vrajitoarea aia celebra. Pe cand colo....timbre Asa ca o sa comentez la subiect ca o adevarata cunoscatoare:
    Domnul din Vertesfila ar fi avut nevoie de o operatie estetica la nas, astfel timbrul n-ar mai fi fost atat de...fals :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Primele piese prezentate sunt prea de tot! Poate ca vorbesc cu un pic de experienta, dar ar trebui sa fii prea "fraier" sa crezi ca poti achizitiona o piesa veche, cu stampila perfecta, la un pret de 3-6$...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi hi hi!... Chiar aşa, după păţania Zăvorancei, acum sunt la modă vrăjitoarele! :)))
    Pe domnul respectiv îl chema (pe vremea când încă nu murise) Horty şi era amiral!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pardau Ciprian: Fiecare după cum se pricepe...

    RăspundețiȘtergere
  5. Concluzia ...........
    Se vand mai bine facaturile decat originalele. Din pacate, aceste vanzari aduc prejudicii serioase imaginii marcii romanesti pe termen nedeterminat. Chiciul si ignoranta sunt piese de rezistenta in peisajul colectionistic postrevolutionar. Daca nu se ia atitudine oficial, o sa ajungem sa inchidem mustaria.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, Da, ai dreptate. Câteodată mă şi întreb dacă astfel de lucruri nu sunt făcute cu premeditare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-a patit Zavoranca? S-a trezit peste noapte cununata cu Vadim?

    RăspundețiȘtergere
  8. hapi2233: Să nu-mi spui că nu ştii picanteriile cu vrăjitoarele! :)))
    S-a dus la nişte ţigănci "vrăjitoare" să-i "facă" farmece. Alea au tapat-o de câteva sute de mii de euroi, până şi-a dat seama singură că-i tută, după care s-a dus la poliţie. Poliţaii au deschis dosare penale pe numele tuciuriilor, două "vrăjitoare" au ajuns la mititica şi acum probabil vreo 'jde şatre umblă după tută să se răzbune... :)))))
    Dă o căutare pe Goagăl după numele ei şi-ai să vezi telenovele cât încape, vorba aia: viaţa bate filmul! :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha, ha :)))
    Asta chiar ca e facatura.
    Deci de-asta nu are nimic in cap muierea asta....e vrajita de iele......
    Nu mai dau pe google ca azi dimineata m-a durut putin capul si daca o vad, ma tine pana la anul

    RăspundețiȘtergere
  10. hapi2233: În toată regula!
    Ai grijă cu durerile de cap că nu-s bune!

    RăspundețiȘtergere